BTW vertegenwoordiging in Noorwegen: zelf doen of uitbesteden?

U wilt graag zaken doen in Noorwegen. Of u doet al zaken in Noorwegen. Net als in Nederland geldt ook in Noorwegen dat u belasting moet afdragen over de omzet die u realiseert. U moet op correcte wijze btw aangifte doen. En de verschuldigde BTW op tijd afdragen. Weet u of u een btw vertegenwoordiging nodig heeft?

Btw vertegenwoordiging

Wanneer u als buitenlandse ondernemer BTW-plichtig bent en geen eigen, permanente vestiging in Noorwegen heeft, moet u conform de Noorse wet  een BTW-vertegenwoordiger in Noorwegen aanstellen. In Noorwegen is dit bekend als MVA-representative of merverdiavgiftsrepresentant. Echter sinds 1 april 2017 is dit niet meer verplicht voor een 28-tal landen. Nederland is een van die landen waarvoor btw vertegenwoordiging niet meer verplicht is. Dit betekent dat u zelf de Noorse btw aangifte kunt doen. 

Gemak en zekerheid

Toch is het wel gemakkelijk om deze taak uit te besteden. Wij zijn cost effectief. En ook wanneer u zeker wilt zijn dat u aan de Noorse wet voldoet, dan is het verstandig een BTW-vertegenwoordiger te kiezen. Een btw vertegenwoordiging die zowel de Nederlandse taal en cultuur als die van Noorwegen goed kent.

U kunt Arborealis inschakelen als uw BTW-vertegenwoordiger in Noorwegen. Daarbij maakt u  zelf de BTW-berekeningen terwijl  de btw aangifte door Arborealis als uw  BTW-vertegenwoordiger wordt verzorgd bij de Noorse belastingdienst. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de berekening en een tijdige betaling van de verschuldigde BTW.

Ook kunt u  Arborealis  inschakelen voor het volledig uitvoeren van de BTW-administratie en -aangifte. Op basis van de door u verstrekte gegevens berekent Arborealis de BTW-verplichting en wordt door ons tijdig aangifte gedaan.

Daarnaast kan Arborealis u adviseren over de Noorse BTW-regels en andere fiscale wetgeving.

Meer weten?
Heeft u vragen of opmerkingen, neem vrijblijvend contact op met Linda Eikelenboom; tel +4799247356 (bericht inspreken en ik bel u terug) of email: linda.eikelenboom@arborealis.no